Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ο ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Χρήστος Βέρρας

Μπορεί ακόμα να μην έχει μπει το καλοκαίρι, ωστόσο οι φίλοι του Ροκ εν Ρολ ξέρουν πως θα περάσουν τις φετινές τους καλοκαιρινές διακοπές. Φυσικά ο λόγος είναι οι μεγάλες επερχόμενες συναυλίες του καλοκαιριού στην Αθήνα. Φέτος έχουμε την τύχη η χώρα μας μετά από αρκετά χρόνια να υποδέχεται καλλιτέχνες από το πρώτο ράφι, οπότε αναμένεται να αδειάσουν οι παραλίες και να γεμίσουν οι συναυλιακοί χώροι.

Το σημαντικότερο ίσως όνομα που θα φιλοξενήσει η χωρά μας φέτος το καλοκαίρι είναι οι Βρετανοί Arctic Monkeys, οι οποίοι θα εμφανιστούν στις 6 Ιουλίου στα πλαίσια του RockWave Festival. Η μπάντα του Alex Turner κατάφερε με το τελευταίο άλμπουμ της, το AM, να δημιουργήσει το καλύτερο ροκ δίσκο της δεκαετίας και να αποδείξει, ότι το Ροκ εν Ρολ δεν έχει «πεθάνει», αλλά συνεχίζει να συγκινεί και τον 21ο αιώνα. Παραγκωνίζοντας την mainstream αντίληψη και την pop κουλτούρα που κυριαρχεί στη μουσική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, οι Arctic Monkeys μπόρεσαν, βασιζόμενοι στο classic rock, να αναδείχνουν ως το σημαντικότερο μουσικό συγκρότημα της εποχής μας.

O Nick Cave σε λιγότερο από ένα χρόνο θα επισκεφτεί για δεύτερη φορά την Αθήνα στα πλαίσια του Eject Festival στις 23 Ιουνίου. Όσοι παρακολούθησαν την sold out συναυλία του Αυστραλού τραγουδοποιού το φθινόπωρο, έμειναν κατάπληκτοι με την ικανότητα του Cave να μεταδίδει την ενέργεια και το πάθος του στους ακροατές.
Ο Sting θα μας χαρίσει δυο βραδιές, Παρασκευή 23 και Σάββατο 23 Ιουνίου, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, όπου σπάνια εμφανίζονται ροκ καλλιτέχνες, το Ηρώδειο. Ο άγγλος τραγουδιστής έχει ξεχωρίσει τόσο για την πορεία του με τους Police όσο και για τις σόλο δουλείες του. Τραγουδιστής, ηθοποιός, συγγραφέας αλλά κυρίως ακτιβιστής, αφού ο Sting εκτός από την έμπρακτη υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας και του Live Aid, έχει ιδρύσει το Rainforest Fund, ώστε να προστατεύσει τα τροπικά δάση και τους ιθαγενείς που ζουν σε αυτά.
Τέλος, για τους φίλους της Metal μουσικής ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους, οι Iron Maiden, θα εμφανιστούν στο Rock Wave Festival, την Παρασκευή 20 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου