Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΠΟΛΙΤΕΙΑ #11

 



Όταν πριν από έξι χρόνια η προσπάθεια αυτή έκανε τα πρώτα της βήματα, ο κόσμος μας ήταν αρκετά διαφορετικός. Μετά από μια μεγάλη ανάπαυλα, συνεχίζουμε μέσα σε δύσκολους αλλά ενδιαφέροντες καιρούς και σίγουρα σε εποχή που αρκετά δύσκολα θα ξεχάσουμε στο μέλλον.

Σε έναν κόσμο τεχνολογικά περίπλοκο και μια πανδημική εποχή που οι θεωρίες συνωμοσίας και οι απλουστευτικές αφηγήσεις αρκετές φορές βρίσκουν έδαφος για απαντήσουν στα ερωτήματα των καιρών, σε μια εποχή που και η Δυτική Αχαΐα αναζητά το βηματισμό της, η προσπάθεια μας έρχεται για να συναντήσει “ανήσυχα μυαλά” που έχουν τη διάθεση να ανιχνεύσουν το παρελθόν και να κάνουν την ανάγνωση της εποχής μας με τρόπο τεκμηριωμένο. Η επίδραση της πανδημίας σαρώνει όλες σχεδόν τις πλευρές της ζωής μας. Προβάλει νέα ερωτήματα στην επιστήμη και για να “ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω” απαιτούνται λύσεις που στο επίκεντρο θα έχουν την γνώση, τον άνθρωπο και τις ελευθερίες του, τον ορθολογισμό και την πίστη στην πρόοδο.
Πρόκειται για μια προσπάθεια που δεν επιθυμεί να σταθεί στα όρια του διαδικτυακού κόσμου και με παράλληλες δράσεις και πρωτοβουλίες, όμοιες με εκείνες που πραγματοποιήσαμε στο παρελθόν, επιχειρεί να αναδείξει προβλήματα της εποχής, να μιλήσει για την ιστορία μας, τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, για την τέχνη και τον πολιτισμό. Ένα διαδικτυακό παράθυρο που θα προβάλλει τη γνώση και το διάλογο για τα προβλήματα της εποχής μας.
*Φωτογραφία: Πίνακας του Πίτερ Μπρέγκελ ο πρεσβύτερος, Ο θρίαμβος του θανάτου, περ.1562, λάδι σε ξύλο, 117 x 162 cm, Μουσείο Πράδο, Μαδρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου