Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΕΙΑ #9Καλό φθινόπωρο!
Το 9ο τεύχος του περιοδικού ΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι εδώ και αποτελεί τον πολλαπλό καρπό μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στα τεύχη του έχουν πλέον δημοσιευθεί δεκάδες άρθρα, που φιλοξένησαν απόψεις, γνώμες και προβληματισμούς. Πολλά από αυτά παραμένουν επίκαιρα και διαβάζονται ακόμα αφήνοντας δυστυχώς την εντύπωση ότι αναφέρονται στο σήμερα, στο τώρα, στην οδυνηρή πραγματικότητα. Γιατί προφανώς στον τόπο μας τα πράγματα πάνε αργά και όσα προτείνουμε, περιμένουμε ή θέλουμε να γίνουν τα αφήνουμε σε άλλους να τα υλοποιήσουν χωρίς να είμαστε διεκδικητικοί. Αν εμείς δεν αξιώσουμε τη ζωή μας, είναι μάταιο να περιμένουμε να μας δώσουν τα αυτονόητα.

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθαν στο προσκήνιο πληροφορίες για τη μεταφορά και αποθήκευση πυρηνικών στο αεροδρόμιο του Αράξου. Το θέμα, όσο και αν εκ πρώτης όψεως φαίνεται τοπικό, σε καμία περίπτωση δεν είναι. Στο παρόν τεύχος δημοσιεύεται μία ιστορική αναδρομή στη στρατιωτική βάση του Αράξου και στο ρόλο της σε παγκόσμιο επίπεδο και τίθεται το θέμα της απαγόρευσης των πυρηνικών στον τόπο μας. Υπάρχουν ακόμα άρθρα για τις μαθησιακές δυσκολίες και για το ρόλο των γονέων στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, για τις κρυφές δυνατότητες που έχει η ευρύτερη περιοχή στην προώθηση και την ανάπτυξη του επιστημονικού και συνεδριακού τουρισμού ενώ μία ιδιαίτερη και έγκυρη προσέγγιση θέτει το ερώτημα της παρουσίας και της μορφής της παραδοσιακής μουσικής ανάμεσα στα σύγχρονα ακούσματα. Τέλος σε αυτό το τεύχος υπάρχει και ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την Βιώσιμη ανάπτυξη και τι ακριβώς αυτή περιλαμβάνει.

 Η συντακτική ομάδα του περιοδικού σας εύχεται καλή ανάγνωση!


Όπως πάντα μπορείτε να διαβάσετε το νέο τεύχος σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://issuu.com/politeiamag/docs/politeia_239_50b870c3e0e348 ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή:https://www.dropbox.com/s/tcnq4icnaz22t0j/politeia%239.pdf?dl=0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου