Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΛΙΤΕΙΑ #6

Φωτογραφία του χρήστη Πολιτεία.
Με το 6ο τεύχος η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» κλείνει ένα χρόνο ζωής. Μέσα από τις σελίδες της θελήσαμε να αναδείξουμε τον τόπο μας, να σχολιάσουμε την επικαιρότητα, να δημοσιεύσουμε απόψεις για τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση της περιοχής μας, τους δημιουργούς, τις συλλογικότητες και τους ανθρώπους της. Να συζητήσουμε για τη μουσική, το θέατρο, την ποίηση, τον κινηματογράφο και τη φωτογραφία. Να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα των καιρών που ζούμε και να βρούμε κοινό βηματισμό με όλους εκείνους που θέλουν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της σύγχρονης εικόνας της περιοχής μας.

Σε αυτό το τεύχος, εκτός από τις στήλες που υπάρχουν κάθε φορά στην ύλη του περιοδικού, επιδιώξαμε να δώσουμε και έναν θεματικό τόνο. Στις σελίδες του νέου μας τεύχους θα βρείτε και ένα μικρό αφιέρωμα στην «εποχή της σταφίδας». Προσπαθήσαμε με αυτόν τον τρόπο να ανοίξουμε ένα παράθυρο στο παρελθόν και να αναπολήσουμε την αξία αυτού του εξαιρετικού αγροτικού προϊόντος της περιοχής, που δεν ήταν μόνο οικονομική. Να έρθουμε σε επαφή με την παραγωγή, την εμπορία και την εξαγωγή της, αλλά και την ακμή και την παρακμή της κατά το 19ο και τον 20ο αιώνα. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να συμβάλλει στον προβληματισμό και την αγωνία για το πώς μπορεί ο τόπος μας να βρει το δρόμο της εξωστρέφειας και της αναζήτησης νέων διαδρομών, που πρέπει να ακολουθήσουν οι «Πριμαρόλιες» της εποχής μας.
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» θα θέλαμε να σας ευχηθούμε να έχετε ένα όμορφο και δημιουργικό 2017.
*Μπορείτε να το διαβάσετε στην οθόνη του υπολογιστή σας ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://issuu.com/politeiamag/docs/politeia_6
αλλά και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστήσας σε μορφή PDF,αφού το κατεβάσετε από εδώ:
Φωτογραφία του χρήστη Πολιτεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου